Formula 1
0

Renault imenovao novog upravitelja momčadi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Francuska momčad Renaulta iz Formule 1 imenovala je Boba Bella za novog privremenog upravitelja, nakon što je Renault uslijed jednog od najvećeg skandala u historiji ovog sporta napustio Flavio Briatore.

Podsjećamo, F1 momčad Renaulta dobila je dvogodišnju uvjetnu kaznu, dok je njezin donedavni šef Flavio Briatore kažnjen doživotnom zabranom obavljanja svih dužnosti u automobilizmu. Bila je to odluka Svjetskog motorsport vijeća (WMSC), koje djeluje pri Međunarodnoj federaciji autosportova (FIA), nakon saslušanja u Parizu, a kao epilog Renaultovog namještanja prošlogodišnje utrke za Veliku nagradu Singapura.

Tadašnji se vozač francuske momčadi Nelsinho Piquet, prema dogovoru s Briatoreom i glavnim direktorom inženjeringa Patom Symondsom, namjerno zabio u ogradu kako bi izazvao izlazak sigurnosnog vozila na stazu, što je omogućilo pobjedu njegovom momčadskom kolegi Fernandu Alonsu.

Bob Bell je dosad u Renaultu obnašao dužnost tehničkog direktora. Renault je putem priopćenja obznanio da će Bell uz dužnost privremenog šefa momčadi djelovati i kao prvi tehnički operativac. Jean-Francois Caubet, dosadašnji direktor marketinga i komunikacija, preuzima dužnost generalnog direktora.

Ovakva preraspodjela dužnosti na snazi je do kraja ove sezone.