Formula 1
0

Räikkönen nastavlja karijeru u Toyoti?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Finski pilot Kimi Räikkönen mogao bi sljedeću sezonu Formule 1 voziti u bolidu Toyote. Magazin Autosport piše da je japanska momčad već i službeno predala svoju ponudu Fincu.
  • Mi ne igramo previše igrica. Stavili smo na stol onoliko koliko možemo ponuditi i smatramo da je to ozbiljna ponuda s obzirom na stanje na današnjem tržištu. Mislim da bismo uspješno sarađivali s Kimijem i ponudili mu brz bolid – rekao je predsjednik Toyote John Howett, ne preciziravši tačno svotu koju je ponudio finskom pilotu za saradnju.

Räikkönen tek mora odlučiti o svojoj budućnosti u svijetu Formule 1, nakon što je ranije otkazao saradnju s Ferrarijem na isteku ove sezone, gdje će njegov nasljednik biti Fernando Alonso.

Već duže vrijeme nagađalo se da bi se Räikkönen sljedeće sezone trebao vratiti u svoju staru ekipu, McLaren-Mercedes, gdje bi trebao zamijeniti sunarodnjaka Heikkija Kovalainena, ali se interes McLarena u posljednje vrijeme smanjio zbog navodno velikih finansijskih potraživanja svjetskog prvaka iz 2007. godine.