Formula 1
0

R Barrichello: Pobijediti u Brazilu bi mi bilo kao osvojiti naslov

f1live.com
Brazilac <b>Rubens Barrichello</b> je izjavio da bi za njega pobjeda na utrci u rodnom Brazilu značila isto što i osvajanje same titule.

Numerolozi bi rekli da su brojevi na njegovoj strani! Brazilci su pobljedili 1973., 1983. i 1993. godine, pa nastavljajući tradiciju pobjede svakih 10 godina, 2003. je jedinstvena prilika za Rubensa da ostvari svoj san pred navijačima u svojoj zemlji.

Kao svi Latinoamerikanci, vatrenog srca i snažnih emocija, ponosi se ugledom brazilskih vozača i nada se da će nastaviti stopama gdje su stali velikani Formule 1 prije njega. Rubens Barrichello se nada da će nastaviti stopama kojim su krenuli Emerson Fittipaldi, Nelson Piquet i Ayrton Senna i preći cilj prvi.

"Prije je, uglavnom, Brazil bio prva trka sezone", izjavljuje Rubens. "Dok sam vozio za Jordan i Stewart mi smo ustvari ulazili u ovu trku bez da smo pravili simulaciju prethodno pa je bilo teško je i završiti. Bilo je grešaka i kvarova ali se čudim da još uvijek nisam završio trku ovdje sa Ferrarijem. Jednog dana ću je završiti, kao što sam to obećao Brazilu. Moram voziti polako i završiti trku radi bodova. Vozim za jedan od najboljih timova i imam šansu da idem na pobjedu i ja ću ići na pobjedu!"