Formula 1
1

Prost: Räikkönen je za mene ogromno ugodno iznenađenje

Totalsport
Alain Prost
Alain Prost
Alain Prost, 57-godišnji nekadašnji velikan Formule 1 i četverostruki svjetski prvak, i dalje s velikim zanimanjem prati događanja u tom sportu.

Francuz je tokom ove sezone pogotovo oduševljen Fincem Kimijom Räikkönenom, koji se nakon dvije sezone izbivanja, vratio u svijet Formule 1. U pauzi od Formule nastupao je "ledeni Finac" u reli utrkama.

"Kimi je za mene stvarno iznenađenje. Otići iz ovog sporta na dvije godine i vratiti se gotovo jednako jak kao u trenutku kada si otišao je velika stvar. On je i dalje veliki borac, i znalac. Njegov mentalitet pobjednika je vidljiv na svakoj utrci", rekao je Prost i dodao:

"Impresioniran sam, što drugo reći. Već je sada najugodnije iznenađenje sezone, a mislim da ću istu rečenicu moći reći i na kraju sezone."

Usporedio je Prost povratak Räikkönena s povratkom Michaela Schumachera, ali poveznicu ipak nije pronašao.

"Nikada nisam bio sto posto siguran da je Schumacherova odluka o povratku bila prava. Pa, osvojio je apsolutno sve u karijeri i teško je nakon takve pauze raditi sve te iste stvari. Isto tako, najavio je da želi opet biti prvak, a to je za njega u ovom trenutku ipak krupan posao. Takvim stavom je štetio samom sebi", završio je Prost.