Oboren tokom proslave
27

Ponovo slomljen trofej Red Bull Racinga, ovog puta je kriva ekipa

D. B.
Nakon što je aktuelni svjetski šampion Formule 1 Max Verstappen napustio Mađarsku sa slomljenim trofejem, sličan incident se dogodio i poslije utrke u Belgiji.
Kao što je već poznato, vozač McLarena Lando Norris je tokom slavlja velikom bocom šampanjca udario o pobjedničko postolje te je srušio Verstappenov trofej vrijedan 40.000 eura, koji se slomio jer je izrađen od porculana.

Međutim, to nije sve, jer je tokom zajedničkog slavlja ekipe Red Bull Racinga nakon dvostruke pobjede u Belgiji u nedjelju oboren i slomljen trofej namjenjen konstruktoru. Članovi ekipe su bili u navjerici, kao i sam Verstappen koji je povikao: "Ponovo je slomljen, trofej je slomljen".

Inače, Verstappen je na stazi Spa-Francorchamps ostvario svoju desetu pobjedu u sezoni od 12 voženih utrka te je uvjerljivo vodeći u poretku vozača s 314 bodova, daleko ispred timskog kolege Sergija Pereza, koji ima 189 bodova.

Red Bull Racing dominira u poretku konstruktora gdje ima ukupno 503 boda, dok "najbliži" Mercedes zauzima drugo mjesto s 247 bodova.