Michael Schumacher
0

"Pokazat ćemo da vrijedimo 2011."

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Hoće li Michael Schumacher i nakon ove sezone ostati u Mercedesu tek ćemo vidjeti i saznati kada završi aktuelno Svjetsko prvenstvo Formule 1.

Mnogi mediji slute da će se Mercedes zahvaliti sedmerostrukom svjetskom prvaku, te da će 41-godišnji Schumacher vrlo brzo po povratku na stazu završiti svoju avanturu u ovoj ekipi.

Prije ove sezone se popularni Schumi spektakularno vratio u svijet Formule 1, no rezultati nisu bili na nivou očekivanja. Trenutno je Schumacher na devetom mjestu ukupnog redoslijeda sa tek 46 osvojenih bodova. No, legendarni Nijemac je uvjeren da ostaje i da će iduće godine pokazati daleko više u nastupima.

"Nico i ja smo se ove sezone privikavali na novi bolid. Privikavanje je moglo proći i bolje, ali prave rezultate najavljujem za iduću godinu", rekao je Schumacher.

Mnoge važne osobe iz svijeta Formule 1 su se izjasnile da je povratak Schumija zapravo bila pogrešna odluka, no Michael se ne slaže s tim:

"Ima mnogo vatre u meni. Uostalom, teško je bilo očekivati da ću nakon dosta godina pauze i dalje voditi glavnu riječ. No, iduće godine sam spreman na to."