Formula 1
0

Piquet: Briatore je moj “krvnik”

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Nimalo blagim riječima potvrdio je Nelsinho Piquet razlaz sa Renaultovom momčadi koja se natječe u Formuli 1. Najotrovniju bujicu riječi sasuo je u smjeru šefa momčadi Flavija Briatorea.

Nakon što je od Talijana saznao da momčad na njega više ne računa sin legendarnog brazilskog F1 vozača i trostrukog svjetskog prvaka Nelsona Piqueta svojeg je, sada već bivšega šefa, nazvao svojim krvnikom.

  • Željeli su me spriječiti da nastavim voziti za njih ove sezone. Od Briatorea sam očekivao riječi potpore i ohrabrenja, očekivao sam i priliku. U mojem je slučaju sve to bilo obrnuto, Flavio Briatore bio je moj “krvnik”.

Još lani je, u svojoj premijernoj sezoni, Piquet često izjavljivao da se u momčadi osjeća uz Fernanda Alonsa, dvostrukog svjetskog prvaka, kao “drugi vozač”, te da se to do danas nije promijenilo.

  • Morao sam se nositi sa situacijama koje su, u najmanju ruku, bile čudne. Na kraju mog najgoreg životnog perioda osjećam olakšanje i priliku da karijeru nastavim na pravome putu, te da pokušam vratiti reputaciju vozača-pobjednika - kazao je Piquet koji ove sezone nije osvojio niti jedan bod.

Pretpostavlja se da će se 24-godišnji Brazilac sljedeće sezone vratiti u Formulu 1 kao vozač momčadi (BMW-Saubera) koju želi kupiti njegov otac.