Michael Schumacher
0

"Otišao sam u penziju kako bi Massa mogao ostati"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sedmerostruki svjetski F1 prvak, Michael Schumacher, trenutno se nalazi u pekinškom Ptičjem gnijezdu gdje ga očekuje Race of Champions turnir.

U gradu koji je prošle godine bio domaćin Olimpijskim igrama Nijemac je odgovarao na niz pitanja među kojima i na ona koja su se odnosila na njegov prošlosezonski mogući povratak sportu u kojom će još dugo ostati zapamćen kao dominantni rekorder.

  • Želio sam se vratiti, ali to nije bila racionalna odluka, već emotivna. Pomislio sam zašto to ne bih učinio i zabavio se. Sastao sam se s Ferrarijevim šefom Lucom Di Montezemolom i razmotrio situaciju. Pogotovo oko Felipea koji mi je poput brata. Dio razloga zašto sam se penzionisao bio je i taj da njemu predam dobar bolid, jer on je zaslužio ostanak u dobroj ekipi i sjajnom autu - podsjetio se od 2006. godine penzionisani Schumacher na priču o povratku uzrokovanu nesrećom Felipea Masse na kvalifikacijskoj utrci za Veliku nagradu Mađarske.

  • Uzeo sam u obzir da je riječ o Massi, njegovoj nesreći i patnji, pa sam se lako odlučio na povratak. U ovom trenutku o tome više ne razmišljam - kazao je Schumacher kojeg je ozljeda vrata spriječila u novom sjedanju u bolid “propetih konjića”.