Nema povrijeđenih
32

Oružana pljačka pred VN Brazila: Ukradeni vrijedni predmeti Mercedesovog tima

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Mercedesa potvrdila je oružanu pljačku timskog autobusa nedaleko od staze Interlagos u trenucima kada se tim vraćao s priprema za nedjeljnu Veliku nagradu Brazila.

Iz Mercedesa su istakli da se pljačka dogodila uz prijetnju pištoljem ali da niko od prisutnih nije povrijeđen te da je ukradeno nekoliko vrijednih predmeta.

"Jedan minibus opljačkan je uz prijetnju pištoljem. Ukradeni su neki vrijedni predmeti, ali je najvažnije da su svi na sigurnom i da nisu povrijeđeni", saopćili su iz Mercedesa.

Ovo nije prvi put da se u Brazilu dešavaju ovakve stvari s obzirom na to da je Jenson Button prije sedam godina također bio žrtva lokalne bande. Vozač Mercedesa i novi svjetski prvak Lewis Hamilton pozvao je organizatore da se bolje brinu za sigurnost vozača, članova i svih ljubitelja Formule 1.

"Ovo se svake godine događa, Formula 1 mora nešto napraviti jer je dosta izgovora", napisao je Hamilton na svom Twitter nalogu.

Hamilton je također objavio i kompletnu priču na Twitteru u kojoj tvrdi da su ispaljeni meci iz pištolja te da je jedan član njegove ekipe imao prislonjen pištolj na glavu.

Velika nagrada Brazila vozi se u nedjelju s početkom u 17:00 sati po našem vremenu.