Obradovao fanove
34

Njemački nadbiskup Ganswein otkrio prve detalje o Schumacherovom izgledu nakon nesreće

Klix.ba
Michael Schumacher (Foto: AFP)
Michael Schumacher (Foto: AFP)
Njemački nadbiskup Georg Ganswein u razgovoru za magazin Bunte otkrio je kako je legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher izgledao prije dvije godine, kada je bio u posjeti kod slavnog Nijemca.

"Sjedio sam pored njega. Uzeo sam mu obje ruke i pogledao ga. Osjeća da su oko njega ljudi koji ga vole i brinu o njemu, i hvala Bogu, drže znatiželjnu javnost daleko. Puniji je u licu, ali mu se izgled nije promijenio", rekao je Ganswein.

Vijesti o Schumacheru drže se u strogoj tajnosti otkako je doživio nesreću na skijanju u francuskim Alpima krajem decembra 2013. godine.

Podsjetimo, tada mu je kaciga, koju je imao na glavi, spasila život, ali je legendarni vozač doživio ozbiljne povrede glave, zbog čega je bio u komi šest mjeseci.

Pušten je nakon toga na kućno lječenje, ali od tada nije bilo nikakvih fotografija niti informacija pa su riječi nadbiskupa prvi detalji o njegovom izgledu.

Schumacherova porodica sve informacije drži u strogoj tajnosti, a mediji su često spekulisali o njegovom stanju, što bi po pravilu ubrzo bilo demantovano.