Jenson Button
0

"Nikad nisam mislio da ću biti prvak"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Čim je prešao ciljnu ravninu na Velikoj nagradi Brazila britanski vozač Formule 1 Jenson Button je svojim mehaničarima i vodstvu tima Brawn-Mercedesa zapjevao “We are the champions”...

Bila je to prva rekacija čovjeka koji je osigurao svoj prvi naslov svjetskoga prvaka u konkurenciji vozača, a istovremeno je, zajedno s Rubensom Barichellom, Brawnu donio konstruktorsku titulu u premijernoj sezoni u Formuli 1 za ovu momčad.

  • Osjećaj je nevjerojatan. Uspio sam se iskupiti nakon posljednjih nekoliko slabijih utrka. Bila je ovo fenomenalna utrka. Ja sam svjetski prvak - rekao je 29-godišnjeg Button, deseti Britanac sa svjetskim naslovom, nakon izlaska iz bolida.

Button je pobijedio u prvih šest od sedam utrka ove sezone, ali nakon toga je vozio znatno slabije, oprezno čuvajući veliku prednost. Tek se u Monzi uspeo na postolje, svi su mu ostali rezultati bili slabiji. No, posljednju je utrku odvozio u velikom stilu. U Brazilu je krenuo s tek 14. startne pozicije, a završio je na petom mjestu.

  • Prije 21 godinu sam prvi put vozio utrku u kartingu. Volim pobjeđivati, ali nikad nisam očekivao da ću postati svjetski prvak u Formuli 1 jer sam mislio da su vozači koji se natječu u Formuli 1 drugačiji od mene. Ali, danas sam uspio - zaključio je svjetski prvak koji je na tronu naslijedio sunarodnjaka Lewisa Hamiltona.