Sebastian Vettel
0

"Nije bilo tako lako kako je izgledalo"

Totalsport
Nijemac Sebastian Vettel (23) bio je očekivano presretan nakon svoje druge ovosezonske pobjede, treće ukupno u karijeri u Formuli 1, na Velikoj nagradi Velike Britanije u Silverstoneu.

Bio je ovo ukpno gledajući sjajan vikend za Vettela, kao i kompletno za njegovu ekipu Red Bull, budući da je Vettel bio najbrži i na službenom treningu u subotu, dok je njegov timski kolega Mark Webber završio samu utrku na drugom mjestu.

"Nikad nije lako pobijediti, iako je možda tako sada izgledalo. Bila je to duga, duga utrka na stazi na kojoj svi uživaju voziti. San mi je bio pobijediti ovdje, a za pobjedu je bilo potrebno ostati na oprezu cijelo vrijeme", rekao je Vettel.

"Start je bio jako važan, a ja sam dobro krenuo i pokušao od početka stvoriti prednost jer sam znao da će to biti ključno. Moram reći i da sam imao sjajan bolid i da sam stalno mogao sve jače pojačavati tempo", dodao je njemački pilot, koji nije zaboravio pohvaliti i britansku publiku.

"Atmosfera je bila sjajna. O njoj sam sanjao još otkako sam gledao prvu utrku ovdje u eri Mansella (Nigel) pa nadalje. Malo mi je još uvijek nerealno zamisliti da sam sada ja došao do pobjede na ovoj stazi", zaključio je Vettel, koji će tako ostati zapisan kao posljednji pobjednik na stazi u Silverstoneu, (gdje se u maju 1950. vozila prva utrka u historiji Formule 1), budući da ona nakon ove sezone odlazi u historiju, te se na njoj više neće održavati F1 utrke.