Ne opravdava rat
134

Nekadašnji vlasnik Formule 1 ne mijenja stav: I dalje bih primio metak za Putina

N. K.
Putin i Ecclestone (Foto: EPA-EFE)
Putin i Ecclestone (Foto: EPA-EFE)
Bivši vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone (91) govorio je o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu te naglasio da i dalje stoji iza svoje izjave otprije tri godine kada je rekao da bi primio metak za njega.

"On radi ono što vjeruje da je dobro za Rusiju. Nažalost, mnogo ljudi u poslu donosi krive odluke, baš kao i ja. A kad napravite grešku, morate dati sve od sebe da je ispravite. Da je sve provedeno kako treba... mislim na drugog čovjeka u Ukrajini, koji je bio komičar, a čini mi se da želi nastaviti s tom profesijom jer, da je promislio o stvarima, sigurno bi napravio sve što može da razgovara s Putinom. On je razuman čovjek te bi ga sigurno saslušao i nešto poduzeo", započeo je Ecclestone intervju u emisiji Good Morning Britain.

Novinar je potom pitao Ecclestonea kako gleda na hiljade izgubljenih života u Ukrajini.

"Ja to ne opravdavam. Međutim, pogledajte koliko je puta Amerika ulazila u druge države koje nemaju veze s Amerikom. Poprilično sam siguran da je Ukrajina mogla izaći iz ovoga da je željela", rekao je Ecclestone.

Nekadašnji vlasnik Formule 1 je upitan i o tome da li je razgovarao s Putinom o tome kako je situacija eskalirala.

"Nisam. Vjerovatno je i on sam promišljao o tome i ne treba ga podsjećati. Potpuno sam siguran da sada žali što je ovo započeo, rat mu nije bio namjera", poručio je Ecclestone.