Bernie Ecclestone
0

'Neću dopustiti da se Formula 1 raspadne'

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vlasnik komercijalnih prava Formule 1 Bernie Ecclestone izjavio je kako neće dopustiti da svađa osam momčadi sa Međunarodnom federacijom autosporta (FIA) uništi desetljeća njegovog naporna rada.
  • Dao sam 35 godina svoga života Formuli 1. Zbog Formule 1 mi se raspao brak i zato sam siguran da neću dopustiti da se stvari raspadnu oko nečega što je, zapravo, ništa – izjavio je Ecclestone za The Times.

Ecclestone (73) je od marketinških i televizijskih prava na Formulu 1 zaradio milijune i sigurno ne gleda sa simpatijama na najavu osam odmetnutih momčadi da će sljedeće godine pokrenuti vlastito natjecanje.

Do sukoba je, podsjetimo, došlo kada je Udruženje momčadi Formule 1 (FOTA) odbilo prihvatiti nova pravila šefa FIA-e Maxa Mosleyja, koji je imao ideju od sljedeće godine ograničiti proračun momčadima na 45 milijuna eura.

Nakon što su svi pokušaji dogovora propali momčadi su najavile osnivanje novog natjecanja na što im je Mosley zaprijetio tužbom. Prvi čovjek FIA-e je kasnije ublažio stav poručivši kako je kompromis ipak moguć.

  • Ako analizirate problem, vidjet ćete da u njemu ne postoji ništa što se ne može riješiti – rekao je Ecclestone, dodavši da je uvjeren kako ćemo i dogodine u Formuli 1 gledati iste momčadi kao i ove godine.