Max Mosley
0

"Ne znam hoće li sljedeće sezone u F1 biti mjesta za Ferrari"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Max Mosley, prvi čovjek Međunarodne federacije autosportova (FIA), uvjeren je da će Ferrarijev izlazak na sud u sportu protiv FIA-e biti neuspješan, a obraćanje medijima iskoristio je i za prijetnju “propetim konjićima”.

Talijanski konstruktor podigao je tužbu protiv FIA čija je namjera sljedeće natjecateljske sezone opcionalno ograničiti budžet ekipe na 40 milijuna funti. Timovi koji prihvate ograničenje budžeta, podsjetimo, imali veću slobodu u razvoju bolida, dok bi ostali morali svoj bolid razvijati u strogim granicama tehničkih pravila.

Ono što je zabrinjavajuće za FIA-u jest to da bi se do 29. maja trebale znati sve ekipe koje će sljedeće sezone nastupiti u Formuli 1. S tek pokrenutim sudskim procesom jasno je da italijanska ekipa, koja je od samog početka u natjecanju, sigurno neće biti spremna reći svoje “da”, što će svakako dovesti do pada popularnosti natjecanja.

"Zainteresiranih za sljedeću sezonu ima. Iz Ferrarija se mogu i kasnije javiti, samo je upitno hoće li biti praznih mjesta - ne bez prijetnje", rekao je Mosley.