Lewis Hamilton
0

"Ne razmišljam o odlasku iz McLarena"

Totalsport
Lewis Hamilton (Foto: Reuters)
Lewis Hamilton (Foto: Reuters)
Lewis Hamilton odbacio je u petak nagađanja kako razmišlja o odlasku iz McLarena budući da su zimska testiranja za britanski tim prošla vrlo loše.

McLarenov se bolid tokom zime pokazivao prilično nepouzdanim i sporijim u odnosu na konkurente, ali već je drugi slobodni trening uoči nedjeljne Velike nagrade Australije, prve utrke sezone u Formuli 1, donio barem malo olakšanje za tim iz Wokinga. Dva su prva mjesta zauzeli upravo McLarenovi vozači, a Jenson Button je bio 132 hiljadinke brži od Hamiltona.

Vratit će to vjerovatno optimizam i svjetskom prvaku iz 2008., ali i prije početka treninga Hamilton se obratio javnosti kako bi razjasnio priče o svojoj budućnosti.

"Razgovarao sam danas sa šefom tima Martinom Whitmarshom, kako bih ga uvjerio da sam potpuno posvećen McLarenu i pobjeđivanju. I srce i um su mi posvećeni tome. Ne razmišljam o odlasku. Pokušao sam se zamisliti u situaciji u kojoj se pojavljuju priče da tim traži zamjenu za mene. Bilo bi to uznemirujuće, a mislim da se tako osjećaju i čelnici ekipe u ovoj situaciji. Zato sam želio razuvjeriti Martina da želim otići", poručio je Hamilton kojem ugovor istječe na kraju 2012. godine.