Formula 1
43

Nasmijana Schumacherova supruga prvi put u javnosti nakon nesreće

Klix.ba
Corinna Schumacher
Corinna Schumacher
Supruga legendarnog njemačkog vozača Formule 1 Michaela Schumachera, Corinna Schumacher, fotografisana je prvi put u javnosti od nesreće koju je doživio njen muž na skijanju 29. decembra prošle godine. Ona je smogla snage da se nasmije i našali tokom konjičkog događaja održanog u Švicarskoj.

Corinna se smijala, šalila i dijelila čokolade u svom prvom javnom pojavljivanju od porodične katastrofe uzrokovane Schumijevom nesrećom, zbog koje je bio u komi.

"Njen osmjeh je poruka o sudbini. On znači da se porodica bori za svaki sretan trenutak u životu. Corinna je zračila nevjerovatnom toplinom. Bila je ljubazna prema svima", napisao je novinar Bilda.

Samo nekoliko sedmica ranije su eksperti upozoravali da bi Corinna mogla ozbiljno oboljeti zbog velike brige za njenog muža, koji je u induciranoj komi bio šest mjeseci. Savjetovano joj je da odvoji vrijeme za sebe tokom vikenda i odmori se u svom ranču u Givrinsu.

Corinna je postala ekspert u jahanju, a osvojila je i nagrade širom svijeta. Ranč u svom imenu nosi njene inicijale.

Švicarski radio je javio da je razlog dobrog Corinninog raspoloženja Michaelov napredak u oporavku. Njen petnaestogodišnji sin Mick, koji inače voli karting poput njegovog oca, također je jahao na jednom od konja.

Corinna je po deset sati dnevno provodila uz MIchaela u bolnici u Grenobleu, a sada ga svakodnevno posjećuje u rehabilitacijskom centru u Lausanneu, gdje je smješten prije tri sedmice.

Porodica se nada da će Michael do kraja ljeta napredovati dovoljno da može sjediti u kolicima.