U režiji Gaslyja i Albona
80

Najbrži način za obilazak Istanbula je bolid Formule 1

D. B.
Nakon videa u kojem su vozili automobile Formule 1 preko mosta na Bosforu, objavljen je novi video s kompletnom istanbulskom avanturom u kojoj Pierre Gasly iz Scuderie AlphaTauri i Alex Albon iz Aston Martin Red Bull Racinga u svojim bolidima obilaze znamenitosti diljem Istanbula.

Pred utrku za Veliku nagradu Turske u Istanbulu prošlog vikenda Gasly i Albon su objavili video u kojem su vozili preko Mosta mučenika 15. jula, koji spaja evropski i azijski dio Istanbula.

Desetak dana kasnije, objavljen je video koji prati kompletan put dvojice vozača kroz grad na Bosforu. Na početku videa, njih dvojica ugledaju ponudu za turistički obilazak Istanbula u tri dana, te se zapitaju jesu li to u stanju napraviti za jedan dan.

Pošto Istanbul leži na dva kontinenta, vozači su se razdvojili i krenuli na različite strane, a kamere su ih u stopu pratile u njihovom obilasku najpoznatijih znamenitosti 18-milionskog velegrada. Njihovi RB7 bolidi su prozujali pored Topkapi palate, mosta Galata i Plave džamije te „driftali“ na trgu Sultanahmet.

Oba vozača su u svega nekoliko trenutaka prešla iz Azije u Evropu i nazad. Albon je u vozilu Aston Martin Red Bull Racinga prvo prošao ispod Bosfora kroz tunel Euroazija, a zatim se susreo sa Gaslyjem 64 metra iznad Bosfora, na 1.560 metara dugačkom Mostu mučenika 15. jula.

Njihov šou sa F1 bolidima u Istanbulu ujedno je bio najava dolaska na tursko tržište modnog branda AlphaTauri, dostupnog u skoro 90 zemalja širom svijeta.

Gasly i Albon su dan zaključili odlaskom na promociju modnog brenda, gdje su pozirali fotografima i bili prve VIP mušterije koje su kupile novu AlphaTauri kolekciju.