Felipe Massa
0

Nadam se povratku u oktobru

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Brazilski pilot Ferrarijeve F1 momčadi Felipe Massa izjavio je u intervjuu za brazilsku televizijsku postaju Globo da planira povratak na staze na Velikoj nagradi Brazila u oktobru.
  • Ne znam hoće li to biti moguće, ali nadam se da ću se uspjeti vratiti u svojoj domaćoj utrci, koja je uvijek bila posebna za mene, a možda čak i prije toga – rekao je Massa, te potom nastavio opisivati svoje trenutno zdravstveno stanje.

  • Poboljšava se iz dana u dan. Još nisam 100 posto spreman i moj vid na lijevo oko još nije 100% kako treba biti. Sada sam na nekih 85 do 90 posto oporavka i još mi malo fali da se vratim u normalu – dodao je brazilski pilot, koji se u Brazilu oporavlja uz gledanje televizije i igranjem video igrica.

Massa odlazi na liječničke pretrage svake sedmice kako bi se nadzirao njegov oporavak,a pregled koji će odlučiti o njegovom mogućem nastupu na Velikoj nagradi Brazila koja je na rasporedu 18. oktobra, obavit će početkom rujna.

  • Nadam se da ću nastaviti s onime što sam radio prije ozljede. Jedva čekam da se vratim utrkivanju.

Podsjetimo, Massa je stradao pri kraju druge runde kvalifikacijskog treninga za VN Mađarske na Hungaroringu u 25. jula. Na glavu mu je doletio odlomljeni komad s bolida Rubensa Barrichella, brazilskog vozača BrawnGP-a. Leteći je objekt rasjekao Massinu kacigu, te je Brazilca ranio iznad lijevog oka, koje, srećom, nije jako oštećeno. Nakon udarca ošamućeni je vozač izgubio kontrolu nad bolidom sletjevši okomito na barijeru od guma.

  • Ne sjećam se nesreće. Uopće nisam vidio što me pogodilo u glavu, nisam vidio ništa. Probudio sam se tri dana kasnije i sada znam što se dogodilo jer sam pogledao video snimku. U to vrijeme dok sam bio u bolnici nisam se bojao smrti - zaključio je Massa.