Formula 1
0

Mosley opet prijeti: 'Izvinite se ili ostajem!'

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Luca di Montezemolo, čelni čovjek Ferrarija i Udruženja momčadi Formule 1 (FOTA), nazvao je stil vladanja Maxa Mosleyja “diktatorskim”. Predsjednik FIA-e sada traži izvinjenje.

Ne izvini li se Talijan prvom prilikom javno na svom komentaru, Mosley će, objavio je, povući svoje obećanje da će na kraju sezone otići s mjesta predsjednika Međunarodne federacije autosportova (FIA), te razmotriti ponovnu kandidaturu za predsjednika.

Napisao je to Mosley u pismu koje je poslao Di Montezemolu, ali i urednicima web portala i magazina koje prate Formulu 1.

U njemu tvrdi da je predsjednik FOTA-e prekršio sporazum o javnom istupanju koji je dao na sastanku dvije organizacije, a kojim je dogovoren nastavak saradnje i otklonjena mogućnost formiranja novog takmičenja osam odmetničkih timova.

Kako je riječ pogazio Di Montezemolo, tako se sada sprema učiniti i Mosley.

"Ne samo da ste time uvrijedili mene. Uvrijedili ste svih 26 članova Vijeća kojemu predsjedavam, kao i 122 predstavnika zemalja članica u skupštini FIA-e. Zahtijevam stoga hitnu javno izvinjenje. U protivnom sam spreman preispitati vlastito obećanje o povlačenju kandidature za novi predsjednički mandat", napisao je Mosley.