Massina supruga
0

"Molite se za Felipea"

Totalsport
Foto: AFP/Pool/File
Foto: AFP/Pool/File
Brazilska je nacija šokirana nesrećom F1-pilota Ferrarija Felipea Masse u subotnjim kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske na stazi Hungaroring.

Massina je nesreća Brazilce podsjetila na nezaboravnu tragediju 1994. godine, kada je u Imoli poginuo brazilski trostruki svjetski prvak u Formuli 1 Ayrton Senna. Nedjeljno izdanje brazilskog dnevnika Extra iz Rio de Janeira donosi naslov: ''Brazil se moli za Massu''.

Massina supruga Rafaela, koja je u šestom mjesecu trudnoće, pratila je putem televizijskog prijenosa nesreću svog supruga u Sao Paulu. Naravno, vrlo brzo doputovala je na mjesto nesreće, a svojim sunarodnjacima u Brazilu je poručila:

"Molim svakoga od vas, bez obzira na religiju, da se moli za mog supruga."

Massin otac, Luiz Antonio, rekao je:

"eško je bilo prihvatiti ovako teške vijesti, no, najgore je, srećom, prošlo. Moj sin se dobro oporavlja."

Nakon što su dva dana stizale kontraverzne vijesti o težini Massine ozljede, neke su sugerirale da je u životnoj opasnosti, neke da nije, u ponedjeljak je Robert Veres, doktor koji je operisao Brazilca nakon zastrašujućeg udarca u zaštitni zid uz stazu, izjavio je da se Massa dobro oporavlja, no povrede koje je pretrpio na lijevom oku nije želio precizirati. Nagađa se da su iste prevelik teret za nastavak karijere, no o tome službene potvrde još uvijek nema.