Michael Schumacher
0

"Moj dugoročni cilj je osvajanje naslova svjetskog prvaka"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Dugoročni cilj mog povratka u Formulu 1 je osvajanje naslova svjetskog prvaka", izjavio je Michael Schumacher (41) u intervjuu za njemački Bild.

"Možda se to neće dogoditi odmah prve sezone, ali mislim da je cilj realističan kad su u pitanju tri iduće godine. Želim postati svjetski prvak s Mercedesom", objasnio je Schumi novinaru Bilda u srijedu, nakon što je na pisti u španskom Jerezu odvozio ukupno 345 testnih kilometara (78 krugova).

"Kada sam prije godinu dana navršio četrdesetu, mislio sam da sam knjigu o Formuli 1 zauvijek zatvorio. Dosađivao bih se svaki put kad bih posjetio neku od F1-utrka. No, onda je najprije došla ona mogućnost zamjene Felipea Masse u Ferrariju, za što tada nisam bio spreman, nakon čega me u novembru opet krenuo nagovarati Ross Brawn."

Na pitanje o tajni njegove fizičke spremnosti, te izvrsnom tjelesnom izgledu unatoč zalasku u srednje godine, sedmerostruki je svjetski prvak, koji se nije takmičio od kraja 2006. godine, izjavio:

"Nema tajne. Razlog tome moja je supruga Corinna koja me brižno njeguje. Ona me održava mladim i spremnim. Očito je da sam dosad nekako uspijevao zaustaviti neumoljivost vremena. Vjerojatno imam i dobre gene", uz osmijeh je zaključio Schumacher.