Formula 1
0

McLarenu prijeti izbacivanje iz prvenstva

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Tim aktualnog prvaka Formule 1 Lewisa Hamitona, McLaren-Mercedes, mogao bi biti izbačen iz ovogodišnjeg natjecanja ukoliko tako odluči sud Međunarodne automobilističke federacije (FIA) na saslušanju 29. aprila.

Najgora je to moguća kazna koja može snaći McLaren zbog optužbi za laganje sudaca nakon utrke za Veliku nagradu Australije održanu 29. ožujka.

Saslušanje u Parizu bit će održano pred Svjetskim odborom za auto-moto sport FIA-e 29. travnja, samo tri dana poslije četvrte utrke sezone, Velike nagrade Bahraina. Kao što je već spomenuto, najstroža kazna za McLaren moglo bi biti izbacivanje iz prvenstva, ali novčana kazna i oduzimanje određenog broja bodova čine se puno realnijima.

Za McLaren će pojavljivanje pred FIA-inim sudom biti treće u zadnje dvije godine. Podsjetimo, 2007. godine tim je kažnjenasa 100 milijuna dolara kazne radi špijunske afere, te su im oduzeti svi bodovi u poretku konstruktora.

Hamilton se neće naći na optuženičkoj klupi budući da su iz FIA-e zaključili kako je lažni iskaz dao pod pritiskom sportskog direktora Davea Ryana.