U čast Gulf Oila
7

McLarenovi bolidi u specijalnom ruhu za utrku u Monacu

D. B.
McLarenovi bolidi će ovog vikenda na utrci za Veliku nagradu Monaca nositi "specijalno ruho", potvrđeno je iz ovog Formula 1 tima.

Radi se o kombinaciji plave i narandžaste boje koja se povezuje s kompanijom Gulf Oil.

Povezanost britanskog tima s Gulfom datira još od vremena osnivača ekipe Brucea McLarena, jer su dvije kompanije sarađivale u Formula 1 i Cam-Am utrkama krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Svoju saradnju su obnovili u julu prošle godine kada je Gulf Oil postao strateški partner. McLaren je sada uoči utrke u Monacu otkrio izgled bolida u legendarnim bojama.

Bolidi MCL35M kojima će upravljati Daniel Ricciardo i Lando Norris će sadržavati poznatu plavu i fluorescentnu narandžastu boju i to će biti drugi put da jedan McLarenov trkaći automobil nosi ove boje. Prvi put se to dogodilo 1997. godine u slučaju McLarena F1 GTR koji je na utrci 24 sata Le Mansa osvojio drugo mjesto.

U istim bojama će biti i kombinezoni pomenutih vozača McLarena.

"Bolid je prelijep, najljepši u Formuli 1. Zaista je sjajan, ovo je prilika za nas, posebno u Monacu, sve se poklopilo", izjavio je Norris.

"Sviđa mi se, ne treba mi još jedan razlog da budem uzbuđen zbog Monaca. Moram se kontrolisati i sačuvti energiju", dodao je Ricciardo.

Trkački vikend počinje u četvrtak, kada će McLarenov bolid prvi put izaći na stazu u novom ruhu.

Vezani članci