Fernando Alonso
0

"McLaren je hladniji od Ferrarija"

Totalsport
Fernando Alonso (Foto: AP)
Fernando Alonso (Foto: AP)
Fernando Alonso, bivši dvostruki svjetski prvak u Formuli 1, sjeo je u srijedu u Valenciji prvi put u bolid svoje nove ekipe - Ferrarija.

I učinio je to na dojmljiv način, odvezao je ukupno 127 krugova i ostvario najbrže vrijeme (1:11.470) trećeg dana testiranja, između ostalih u konkurenciji Michaela Schumachera i Jensona Buttona.

Alonsov je debi u Ferrarijevom bolidu došlo pogledati oko 36.000 njegovih navijača, a Španac je po završetku testiranja otkrio svoje dojmove.

"Atmosfera u Ferrariju, strast koja se ovdje osjeća je nevjerovatna i tako je otkako sam prvog dana pristupio timu. Sjajno je pričati italijanskim jezikom s mehaničarima u garaži jer imaju sličan smisao za humor kao i Španci. Zasad uživam", rekao je Alonso, koji je tada upitan da uporedi atmosferu iz Ferrarija s onom iz McLarena čije je boje branio 2007. godine.

"Drugačija je to kultura, karakter, pa je atmosfera ondje (u McLarenu) bila malo hladnija. Atomsfera je bila profesionalna, a sve dok je bolid brz osjećate se dobro, ali za mene je Ferrari ipak nešto posebno", dodao je Alonso.