Neće biti respekta
6

Mazepin najavio rivalstvo: Ne zanima me Mickovo prezime, nismo prijatelji

D. B.
Nikita Mazepin
Nikita Mazepin
Ruski vozač Formule 1 Nikita Mazepin govorio je o svom timskom kolegi u ekipi Haasa Micku Schumacheru te je nagovijestio međusobnu borbu.

Mazepin i Schumacher će voziti za Haas ove godine, a Rus je jasno rekao da ga ne zanima slavno prezime Nijemca, sina legendarnog šampiona Michaela Schumachera.

"Iskreno, ne zanima me njegovo prezime. Nismo prijatelji, mogu reći da smo nekadašnji prijatelji, jer smo zajedno vozili karting. Prezime Schumacher donosi probleme i preuveličava stvari kada je riječ o pritisku i pažnji, međutim, kad spustite vizir kacige, nema vremena za razmišljanje o tome", rekao je Mazepin za Mach TV.

Mazepin se osvrnuo i na incident kojim je doveo u pitanje svoju karijeru, a u kojem je snimljen kako dodiruje grudi djevojke u automobilu.

"Postoje razlozi nevezani za svijet utrka zbog kojih bih mogao biti tretiran drugačije u odnosu na ostale. Navikao sam na to, ne smeta mi uopće", kazao je Rus.

Dvadesetjednogodišnji Mazepin studira u Moskvi te je fokusiran na sljedeću sezonu.

"Vjerovatno se neću takmičiti ni sa kim na svom debiju. Važno je biti realističan i nogama čvrsto na zemlji. Čeka nas teška sezona. Mislim da nema mnogo bolida s kojima se zaista možemo takmičiti", završio je Mazepin.