Zbog skandala
6

Mazepin bi mogao ostati bez mjesta u Haasovom bolidu

D. B.
Nikita Mazepin
Nikita Mazepin
Ruski vozač Nikita Mazepin, koji je potvrđen kao novi vozač Haasa za narednu sezonu Formule 1, mogao bi ostati bez ugovora.

Mazepin je nedavno bio u centru skandala kada je na Instagramu objavljen story na kojem se vidi kako hvata za grudi mladu djevojku u automobilu. To se dogodilo svega nekoliko dana nakon što je zvanično potvrđeno da će ovaj ruski vozač biti timski kolega Micku Schumacheru u Haasu naredne sezone.

Nakon što se snimak proširio društvenim mrežama Mazepin se našao na udaru kritika javnosti, a potom i vodstva Formule 1. On se izvinio zbog svog ponašanja, no to možda neće biti dovoljno.

Pojavila se informacija da će Haas raskinuti ugovor s Mazepinom zbog narušavanja ugleda ekipe, a vozač je "dolio ulje na vatru" nakon što je uklonio Haas iz svoje biografije na društvenim mrežama.

Špekuliše se da će umjesto Mazepina naredne sezone za Haas voziti brazilski vozač Pietro Fittipaldi koji je nedavno izmijenio svoju biografiju na Twitteru te dodao informaciju da je vozač Haas F1 tima.

Zasad zvanične potvrde nema.