Formula 1
1

Massa se frustriran oprostio od Ferrarija

Totalsport
Felipe Massa (Foto: AFP)
Felipe Massa (Foto: AFP)
Felipe Massa neće po dobrome pamtiti svoju posljednju utrku u Ferrarijevom bolidu. Pred domaćom publikom na Velikoj nagradi Brazila u Sao Paulu zauzeo je sedmo mjesto.

Startao je Massa s devetog mjesta, a sjajnom se vožnjom uspio probiti do četvrtog, kada su mu sudije odrezale kaznu prolaska kroz boks prelaženja preko bijele linije na ulasku u pit-lane.

"Nevjerovatno, neprihvatljivo", urlao je Massa preko timskog radija kada mu je trkaći inženjer saopćio odluku sudija.

"Zaista sam razočaran. Sudije sigurno nisu učinile pravu stvar. Ako to već morate napraviti, onda morate kazniti sve koji su prolazili ondje, a ne samo mene. To je neprihvatljivo i žao mi je jer je utrka mogla biti posve drugačija."

Nakon osam godina u Ferrariju Massa će od sljedeće godine prijeći u Williams, dok će na njegovo mjesto doći Kimi Räikkönen. Massin dosadašnji timski kolega Fernando Alonso (završio je treći) uoči utrke mu je poručio kako će mu pomoći da ima najbolji mogući oproštaj i propustiti ga ako bude potrebno.

"Bio je fantastičan timski kolega i čak iako ćemo se nastaviti viđati na stazi, nedostajat će mi odnos koji smo imali. Želim mu sve najbolje u budućnosti."