Gazzetta dello Sport
0

Massa nije u životnoj opasnosti

Totalsport
Oko stanja brazilskog F1-pilota Ferrarija Felipea Masse i dalje stižu kontroverzne informacije. Gazzetta dello Sport ponovno opovrgava da je Massa u životnoj opasnosti.
  • Njegovo stanje jest ozbiljno, no njegov život nije ugrožen. Prvih 48 sati nakon traume najkritičnije su razdoblje - izjavio je glasnogovornik mađarskog Ministarstva odbrane, pod čijom je ingerencijom sama bolnica, Andrea Nagy.

Iz budimpeštanske Vojne bolnice, u kojoj leži na intenzivnoj njezi, također je objavljeno da njegov mozak nije pretrpio oštećenja. Hirurzi su objasnili da će Massa biti na sedativima u sljedećih 48 sati, te da će nakon toga biti otprilike poznato vrijeme oporavka.

Brazilski dnevnik O Globo piše da je Massa prepoznao suprugu Raffaellu koja je iz Brazila doputovala u Budimpeštu skupa s njegovim roditeljima. Raffaella je trudna. Treba roditi u decembru. Uznemirujući je prizor suprugove po život opasne povrede vidjela prateći uživo TV-prijenos u Brazilu.

U Ferrariju su počeli razmišljati o Massinoj zamjeni do kraja sezone. Njemački su novinari došli na ideju da bi posao mogao odraditi sedmerostruki svjetski prvak, od čega pet puta s Ferrarijem, Michael Schumacher. To je demantirao njegov menadžer Willi Weber.

  • Schumijev povratak ne dolazi u obzir. To je čista špekulacija. Ferrari ima dva odlična test-vozača, a Michael i bez Formule 1 ima pregršt obveza - rekao je Weber.