Zbog ignorisanja timske naredbe
0

Marku Webberu odbrojani dani u Red Bullu

Totalsport
Mark Webber
Mark Webber
Marku Webberu odbrojani su dani u Red Bull Racing Teamu. Nagovijestio je to u svom intervjuu za Bild vođa austrijske ekipe u Formuli 1 Christian Horner.

"Mark je vozač čiji je posao utrkivati se i to mogu razumjeti. No, ja sam u nedjelju pred kraj utrke u Silverstoneu vidio što većina gledalaca nije mogla vidjeti. Mark je napao Sebastiana Vettela u posljednjem krugu na maksimalno rizičan način, te time i sebe i timskog kolegu nerazumno izložio riziku od sudara i izlijetanja. Tako neće ići!", istaknuo je Horner.

"Kada bi svaki od 500 zaposlenika u Red Bull Racing Teamu gledao samo vlastite sebične interese, nikad ne bismo mogli postati prvaci", dodao je.

Horner je prvi put javno priznao da razmišlja o rastanku s Webberom, kojem ugovor istječe na kraju sezone, kao i o njegovom nasljedniku.

"To mora biti vozač koji je sposoban pobjeđivati, a također i spreman unositi harmoniju u naš tim. Koliko je koji vozač harmoničan vrlo je teško prosuditi u trenutnim okolnostima", kazao je Horner.

Kao opcija za drugog vozača austrijske ekipe ovih je dana iskočilo ime Finca Kimija Räikkönena, svjetskog prvaka iz 2007. godine.