Nevjerovatno
112

Manekenka Winnie Harlow greškom skratila Veliku nagradu Kanade za jedan krug

Klix.ba
Foto: Twitter (Foto: EPA-EFE)
Foto: Twitter (Foto: EPA-EFE)
Njemački vozač Sebastian Vettel stigao je sinoć na Velikoj nagradi Kanade do 50. pobjede u karijeri, ali utrka u Montrealu ostat će upamćena po nevjerovatnoj grešci organizatora zbog koje je utrka umjesto 70 trajala 69 krugova.

Naime, organizatori utrke su kanadskoj manekenki Winnie Harlowu greškom u komunikaciji rekli da maše crno-bijelom zastavom u cilju jedan krug ranije, što je ona uradila bez greške.

"Nisam ja kriva! Rekli su mi da mašem, ali najvažnije je da niko nije povrijeđen", rekla je Winnie, poznata po vitiligu koji uzrokuje depigmentaciju na dijelovima kože.

Winnie Harlow (Foto: EPA-EFE)
Winnie Harlow (Foto: EPA-EFE)

Greška je mogla izazvati haos na stazi budući da su vozači znali da je utrka prerano završila, jer im to piše na volanima u bolidu.

"Zabrinuo sam se i poručio sam boksu da upozore ljude da ne istrčavaju na stazu kao nakon svake utrke. Nije mi jasno šta se dogodilo, ali to nije pitanje za mene", rekao je Vettel nakon greške koja se nije prvi put dogodila u Formuli 1.

Podsjetimo, Pele je na Velikoj nagradi Brazila 2002. godine prekasno mahao zastavom, a utrka u Kini 2014. godine je također završila krug ranije zbog greške u komunikaciji sudija.