GP2 serija
0

Loeb se u Jerezu pripremao za Formulu 1

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Peterostruki svjetski prvak u reliju Sebastien Loeb u četvrtak je odrađivao treninge u GP2 seriji kako bi se što bolje pripremio za vjerojatni skorašnji debi u Formuli 1.

Francuz je odlučio isprobati bolid s jednim sjedalom kako bi se mogao lakše prebaciti u onaj Formule 1 ako mu se ukaže prilika.

Loeba se, naime, već duže povezuje s Toro Rossom za koji bi trebao voziti na Velikoj nagradi Abu Dhabija, posljednjoj utrci sezone u Formuli 1. Loeb je trenirao u španskom Jerezu gdje treninge tokom zime obavljaju i timovi Formule 1.

Na prvom je treningu, u kišnim uvjetima, ostvario 18. vrijeme, 2.6 sekundi sporije od prvoplasiranog vozača. Na poslijepodnevnom je treningu, u suhim uvjetima, imao manji zaostatak za najbržim (2.1 sekundu), ali je bio tek 25.

Loeb će moći nastupiti u Abu Dhabiju jer sezona u reliju, u kojem se bori za svoj šesti naslov, završava sedam dana ranije, a šefovi njegove momčadi Citroëna su mu već dali zeleno svjetlo za kratkotrajni prelazak u drugo takmičenje. No, Francuz neće smjeti sjesti u F1 bolid prije službenih treninga jer su testiranja tokom sezone zabranjena.