Kvalifikacije Formule 1
52

Leclerc dominantan u rodnom gradu, Verstappen u Monte Carlu kreće s četvrte pozicije

K. H.
Charles Leclerc (Foto: EPA-EFE)
Charles Leclerc (Foto: EPA-EFE)
Vozač Ferrarija Charles Leclerc počet će nedjeljnu utrku za Veliku nagradu Monaca s prve pozicije, dok će s druge pozicije na stazi u Monte Carlu krenuti njegov klupski kolega Carlos Sainz.

Oba vozača Ferrarija su dominirala na današnjim kvalifikacijama, a Leclerc je u rodnom gradu pol poziciju osigurao s prednošću od 0.225 sekundi ispred klupskog kolege.

S treće pozicije će krenuti vozač Red Bulla Sergio Perez, dok će četvrti krenuti njegov klupski kolega Max Verstappen. Peti će krenuti Lando Norris iz McLarena, a šesti vozač Mercedesa George Rusell.

Bivši prvak Lewis Hamilton utrku za Veliku nagradu Monaca krenut će s tek osme pozicije, dok je jedno mjesto iza njega Sebastian Vettel u bolidu Aston Martina.

Što se tiče ukupnog plasmana, Verstappen je na prvom mjestu sa 110 osvojenih bodova, šest više od Leclerca, dok je treći Perez iz Red Bulla s ukupno 85 osvojenih bodova.

U poretku timova, prvi je Red Bull koji ukupno ima 195 bodova, dok je Ferrari drugi sa 169 bodova. Mercedes je na trećem mjestu sa osvojenih 120 bodova u dosadašnjem toku sezone.