Nagrađen za performanse
7

Lando Norris potpisao novi ugovor s McLarenom

D. B.
Britanski vozač Formule 1 Lando Norris potpisao je novi višegodišnji ugovor s McLarenom.

Kako je zvanično saopćeno putem internet stranice najbržeg cirkusa na svijetu, Norris je nagrađen za svoje impresivne performanse, posebno na startu ove sezone te mu je ponuđen novi ugovor prema kojem će u McLarenu ostati i nakon 2022. godine. Britanac je u ekipu stigao 2017. godine, a u Imoli je ove sezone ostvario svoj drugi podij u karijeri. Trenutno se nalazi na četvrtom mjestu u poretku vozača, a iza sebe ima niz od devet utrka na kojima je osvajao bodove.

"Oduševljen sam zbog produženja ugovora s Landom. On ključan za povratak McLarena u formu, ponosni smo na njegov razvoj od 2017. godine. Lando je jedan od najvećih talenata u Formuli 1, radujemo se što ćemo ga gledati kako postaje sve bolji na stazi i izvan nje", izjavio je direktor McLarena Zak Brown.

"Zaista sam sretan zbog produženja saradnje s McLarenom. U timu sam gotovo pet godina, osjećam se kao dio porodice i ne bih mogao zamisliti narednu fazu karijere negdje drugo. McLaren me je mnogo podržavao od mojih juniorskih dana, uživao sam učeći i razvijajući se kao vozač. Posvećen sam McLarenu, cilj mi je pobjeđivati na utrkama i postati šampion. Želim to ostvariti s ovim timom, imamo jasne ambicije za budućnost", poručio je Norris.