Ostaje u ekipi
8

Lando Norris potpisao novi ugovor s McLarenom, imao je i druge ponude

D. B.
Lando Norris (Foto: EPA-EFE)
Lando Norris (Foto: EPA-EFE)
Britanski vozač Formule 1 Lando Norris produžio je ugovor s McLarenom, ali je priznao da je imao i ponude drugih timova.

Dvadesetdvogodišnji Norris je bio interesantan drugim ekipama nakon sjajne prošle sezone u kojoj se četiri puta naša na podiju, no uprkos "malim razgovorima" s drugim F1 timovima, Britanac je odlučio ostati u McLarenu te je potpisao novi četverogodišnji ugovor koji ga za ekipu veže do 2025. godine.

Norris nastavlja napredovati te je zasjenio svog iskusnijeg timskog kolegu Daniela Ricciarda pršle godine, a sezonu je završio na šestom mjestu u poretku vozača. Prvu pole poziciju je ostvario u Rusiji, a bio je i veoma blizu pobjede.

"Bilo je drugih prilika za koje smo znali da će doći. Međutim, ovo je snažna poruka da mi vjerujemo jedni drugima i da ja čvrsto vjerujem da McLaren može uspjeti i napredovati u narednih nekoliko godina. Istina je da sam razgovarao s nekim timovima, ali ništa od toga nije otišlo daleko. Bilo je malih stvari, nema svrhe lagati o tome", izjavio je Norris.

S kojim timovima je obavio razgovore, Lando nije želio otkriti, što je i razumljivo. On sada ima novi ugovor s McLarenom koji ističe krajem 2025. godine.

McLaren će novi bolid MCL36 predstaviti 11. februara.