{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kompromis zadovoljio obje strane

T
24.6.2009. u 18:00
0
2
Kompromis zadovoljio obje strane
0
Kompromis zadovoljio obje strane
Foto: Reuters
Max Mosley, predsjednik FIA-e, pristao je na sastanku u Parizu ukinuti odredbu o uvođenju proračunskog limita po ekipi u idućoj sezoni.
Time je izašao ususret osnovnom zahtjevu Udruženja timova Formule 1 (FOTA), timovima koje nipošto već sljedeće sezone nisu željeli pristati na biranje između "salary capa s povlasticama (slobode pri tehničkim zahvatima na bolidu)" i neograničenog budžeta uz uvedene tehničke restrikcije.

Uz to je Ferrari kao FOTA-in kolovođa, skupa sa svojim sljedbenicima, zadovoljstvo dobio najavom Maxa Mosleyja o povlačenju s mjesta predsjednika na kraju sezone. Njima mrskom lideru FIA-e istječe mandat u oktobru. Obećao je da se neće ponovno kandidirati.

- Moram priznati da je to veliko olakšanje. Odlazim nakon ljeta, iako to zapravo nije ništa novo. Ionako nisam imao namjeru ostajati - rekao je Mosley dodavši:

- Momčadi u FOTA-i složile su se u našem osnovnom opredjeljenju - rezanju troškova. Na tom ćemo kursu prve korake napraviti u sljedećim dvjema godinama, jer su se momčadi obvezale razinu troškova dovesti unutar granica onih s početka devedesetih godina prošlog stoljeća.

- Također, momčadi s razvijenim motornim rješenjima obvezale su se velikodušno pomoći trima novim momčadima, koje u natjecanje ulaze sljedeće sezone.

- Također, timovi u FOTA-i obvezali su se priznati FIA-u kao voditelja natjecanja do 2012. godine, kao i prepustiti marketinška prava do tog roka organizaciji Formule 1. Obvezali su se također prije njegovog isteka surađivati na novom i produžiti ga. Sve će to biti potvrđeno novim izdanjem Concorde sporazuma, zadnji put verificiranog 1998. godine - zaključio je na kraju Mosley nižući vlastite pobjedničke argumente.

Formula 1 tako će i sljedeće godine opstati u ovom obliku. Za očekivati je, sa svim timovima iz tekuće sezone.

- Sretni smo što je zdrav razum pobijedio. Cijelo sam vrijeme bio uvjeren da bilo kakva alternativa sadašnjoj situaciji neće biti dobra niti za koga. Drago mi je da sve ostaje u dobrom stanju - izjavio je vlasnik komercijalnih prava Formule 1 Bernie Ecclestone.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Reprezentacija BiH će protiv Belgije
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: