Želi pobjedu
39

Klix.ba u društvu Charlesa Leclerca pred VN Italije: Jedva čekam da trka počne

Lejla Kajić
Charles Leclerc, Mattia Binotto i Sebastian Vettel su se pridružili nekolicini novinara iz svih dijelova svijeta kako bi podijelili svoje utiske sa kvalifikacija i očekivanja za glavnu utrku za VN Italije koja će se održati danas u 15 sati, javlja reporterka Klix.ba iz Monze.

"Moram istaći da nije bilo jednostavno, danas ću se potruditi da realizujem dobar početak, odnosno brzo krenem, jer smatram da će to direktno pomoći postizanju odličnog rezultata u ostatku trke", kazao je vozač Ferrarija.

Vettel je istakao kako mu znači podrška koju dobija s tribina te kako bi danas volio vidjeti crvene zastavice i rekvizite Ferrarija sa svih strana. Cijeli tim je oduševljen činjenicom da se sa staze jasno vidi strast i ljubav koju žive navijači Ferrarija.

Na pitanje novinara da li pregledaju snimak svojih trka, Vettel je kazao kako on to nikada ne radi. On smatra da takve stvari nemaju smisla, posebno jer je on taj koji je sjedio u bolidu proživio trku.

"Ja to uvijek radim, mislim da je to odlična metoda utvrđivanja kako ću i šta uraditi naredni put", rekao je nasmijani Leclerc.

Na kraju, Leclerc smo upitali da li se raduje današnjoj utrci, na šta je potvrdno kimnuo glavom i dodao kako rijetko kada ima tremu pred utrke te se uvijek trudi dobro odmoriti prije sjedanja u bolid.

"Jedva čekam da sve to počne", zaključio je.