Iznenadio javnost
41

Jean Todt otkrio: Schumacher i ja smo zajedno gledali posljednju utrku Formule 1

N. K.
Jean Todt i Michael Schumacher (Foto: EPA-EFE)
Jean Todt i Michael Schumacher (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji Ferrarijev šef i FIA-in predsjednik Jean Todt obavijestio je javnost o stanju svog dobrog prijatelja i legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera.

Todt je u nedavnom intervjuu rekao kako se njihov odnos od nesretnog pada drastično promijenio, ali jedna stvar se ipak nije promijenila budući da Schumacher u društvu prijatelja još uvijek gleda utrke Formule 1.

"Uvijek sam oprezan kada je riječ o izjavama o Michaelu, ali su tačne. Gledali smo posljednju utrku voženu u Njemačkoj zajedno u njegovom domu u Švicarskoj. Njegov oporavak napreduje dobro, u najboljim je rukama kod kuće. Odlično vode računa o njemu", izjavio je Todt za Radio Monte-Carlo.

Podsjetimo, Schumacher nije viđen u javnosti otkako je pao u komu prije šest godina, a Todt je otkrio i da je njihov odnos znatno otežan kada je riječ o komunikaciji.

"Ne predaje se, nastavlja da se bori iz dana u dan. Isto toliko se bori i njegova porodica. Naravno, naše prijateljstvo ne može biti isto. Nema više komunikacije kakva je nekada bila", dodao je Todt.