Lewis Hamilton
0

"Ja zaista nemam šta izgubiti i to je moj plus"

Totalsport
Lewis Hamilton (Foto: AP)
Lewis Hamilton (Foto: AP)
Do kraja Svjetskog prvenstva u Formuli 1 je ostala još samo jedna utrka. Kulminacija je dotaknula vrhunac, a sve će se rasplesti idućeg vikenda na stazi u Abu Dhabiju.

Matematički gledano još četiri vozača konkuriraju za naslov prvaka, s tim da su šanse Britanca Lewisa Hamiltona, svjetskog prvaka od prije dvije godine, stvarno samo teoretske.

Posljednju utrku kao prvi dočekuje Fernando Alonso s 246 bodova. Osam manje ima Mark Webber, a petnaest manje Sebastain Vettel. Prava borba će se odvijati između tog trojca, dok Hamilton kao četvrtoplasirani ima 222 boda.

Zaostaje za Alonsom 24 boda, a s obzirom da se za pobjedu dobiva 25 bodova jedan od scenarija koji se mora dogoditi, želi li vozač McLarena opet na vrh, jest njegova pobjeda i odustajanje ili katastrofalan rezultat Alonsa. Dakako, Hamilton se treba nadati i prilično lošim nastupima dvojca iz Red Bulla, Webbera i Vettela.

"Nikako se ne odričem borbe za naslov. Moja vječna želja je da budem što bolji na bilo kojoj od utrka, a ako budem takav u Abu Dhabiju, uz neke druge rezultate, mogu još do naslova. Dok god imam šanse borim se za vrh ", rekao je Hamilton i nastavio:

"Ja jedini nemam što izgubiti od ljudi iz vrha i to je moj veliki plus. Stvarno me nije briga za njihove želje, izjave i prepucavanja. Ja imam svoj plan, a to je da budem najbolji za vikend. Istina je da McLaren trenutno nije optimalan, ali znam način na koji se moram boriti na stazi. Prepun sam motiva i ne odustajem", hrabro je rekao Britanac.