Teška situacija
24

Italijanski stručnjak o Schumacheru: Bit će drukčija osoba od one koje se sjećamo

N. K.
Michael Schumacher (Foto: EPA-EFE)
Michael Schumacher (Foto: EPA-EFE)
Doktor Nicola Acciarri iz bolnice u Bologni rekao je kako se nakon šest godina zbog "vegetiranja" pojavljuju mnogi dodatni problemi u oporavku Michaela Schumachera (49), koji je 2013. godine nastradao na skijanju u francuskim Alpama.

"Michael nakon šest godina više nije osoba kakvu pamtimo iz bolida. O njemu su se intenzivno brinuli, ali to je trajalo dugo vremena, mnogo se toga promijenilo u i na njegovom tijelo. Od organa, kostiju do mišića. Sve je to rezultat oštećenja na mozgu zbog pada koji mu se dogodio", rekao je Acciarri za Motorsport.

Schumacher je prije šest godina odlutao sa staze, pao i udario glavom u stijenu, a kaciga mu je spasila život.

Operisali su ga dva puta i stavili u umjetnu komu, dok porodica čuva informacije o njegovom stanju o kojem se zna malo ili gotovo ništa.

Danas nismo sigurni ni kako Schumacher izgleda, a njemački mediji pretpostavljaju da se nalazi prikovan uz krevet jer je poznato da se o njemu od 2013. godine intenzivno brinu doktori i aparati te da je vrlo vjerovatno "biljka".

Inače, ugledni Le Parisien je u septembru napisao kako je Schumacher helikopterom stigao u bolnicu u Parizu na tretman matičnim stanicama.