{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inicijatori organizacije utrke Formule E u Sarajevu okreću se privatnim sponzorima

2.7.2018. u 11:54
14
66
Inicijatori organizacije utrke Formule E u Sarajevu okreću se privatnim sponzorima
14
Inicijatori organizacije utrke Formule E u Sarajevu okreću se privatnim sponzorima
Foto: EPA-EFE
Inicijatori organizacije utrke Formule E u Sarajevu tragaju za privatnim sponzorom, odnosno kompanijom koja bi novčano podržala projekt, saznaje portal Klix.ba.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na ovaj potez odlučili su se nakon što Gradsko vijeće Sarajeva prošle sedmice nije glasalo o prijedlogu da se izdvoje sredstva u iznosu od 100.000 eura za izradu studije izvodljivosti o organizaciji utrke.

Prijedlog je jednostavno povučen uoči usvajanja dnevnog reda, a da je prihvaćen, tehnički tim Formule vrlo brzo bi došao u Sarajevo kako bi pristupio ispitivanju uvjeta za održavanje ovog automobilističkog spektakla.

Međutim, to se u skorije vrijeme neće dogoditi iako to ne znači da je izgubljena svaka nada da će utrka Formule E biti upriličena u našem glavnom gradu.

Čelnici Formule E su i dalje, kako su rekli inicijatori projekta, zainteresovani za ideju da naš glavni grad bude domaćin utrke, mada je očito da postoje određeni problemi.

Podsjetimo, gradonačelnik Abdulah Skaka i njegovi saradnici, kao i britanski filantrop bh. korijena Samir Cerić vodili su višemjesečne intenzivne razgovore s rukovodiocima Formule E u Londonu.

Pretposljednji korak u realizaciji plana bilo je neuspješno izdvajanje 100.000 eura za izradu studije koju je potrebno platiti vlasnicima licence, neovisno o rezultatima, zbog čega se inicijatori sada okreću privatnim sponzorima.

Inače, Formula E je takmičenje električnih trkaćih automobila koje organizira Međunarodna automobilistička federacija (FIA), koja je i organizator Formule 1.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: