Michael Schumacher
0

"Imam dobar osjećaj"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, Nijemac Michael Schumacher, izrazio je zadovoljstvo svojom povratničkom vožnjom za Mercedes GP na Velikoj nagradi Bahraina.

Prvu utrku 2010. godine Schumacher je završio na šestom mjestu, jednom iza timskog kolege Nice Rosberga. Djelovao je rezervirano, ali je odvozio utrku bez pogreške. U nju je startao sa sedme pozicije.

"Nakon svega mogu samo reći da imam pozitivan osjećaj, pogotovo stoga što su me na samom početku stjerali u ugao. Ispalo je ipak dobro", kazao je legendarni Nijemac nakon prve odvožene utrke od jeseni 2006. godine.

Schumi je zato upozorio da novo FIA-ino (Međunarodna federacija autosportova) pravilo o početku utrke s punim spremnikom goriva ne valja. Potvrdili su to nakon utrke i još neki vozači. Pretjecanja, koja su u FIA-i tim pravilom pokušali učiniti češćim, zapravo su postala teže ostvariva.

"Pretjecanje je u principu nemoguće osim ako vozač u vodstvu ozbiljno ne pogriješi. Postoje i ta nova pravila s gumama po kojima se svi moraju ravnati. Mučio sam se zbog nenaviknutosti. Nije me bilo tri godine i to je, mislim, normalno. S obzirom na moj stil vožnje, trebat će mi još vremena da se adaptiram."

Također je potvrdio da očekuje daljnja aerodinamična poboljšanja na bolidu želi li Mercedes GP ući u ravnopravnu borbu s najboljima.

"Došli smo otprilike na točku koja se od nas očekivala. Jasno je da su Red Bull i Ferrari u ovom trenutku ispred nas."