Na stazi u Bahreinu
31

Ide očevim koracima: Mick Schumacher testirao Ferrarijev bolid

Klix.ba
Mick Schumacher
Mick Schumacher
Sin legendarnog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera, Mick Schumacher, sjeo je u kokpit Ferrarijevog bolida 12 godina i četiri mjeseca nakon što je to posljednji put učinio njegov slavni otac.

Mladi Schumacher je u Bahreinu testirao bolid tima Alfa Romeo, ali i Ferrarijev bolid te su to njegovi prvi koraci u planu čiji je cilj ustanoviti da li sin nauspješnijeg vozača u historiji Formule 1 ima dovoljno talenta da slijedi korake svog oca.

Michaelov uspjeh i slava znače da se 20-godišnji Mick mora izboriti za priliku pod posebnom lupom javnosti te izdržati pritisak koji većina F1 vozača ne moraju.

Kao što je već poznato, Michael nije viđen u javnosti od teške nesreće koju je doživio u decembru 2013. godine kada je zadobio teške povrede mozga. O njegovom stanju nema infromacija.

Ipak, Mick je održao svoju prvu konferenciju za medije u Bahreinnu proteklog vikenda te je bio veoma miran dok je odgovarao na pitanja o svom ocu. Novinari su ga pitali kako se nosi sa dodatnom pažnjom koju dobija jer je Michaelov sin.

"To je teško pitanje. Sve je to dio mene, sin sam svog oca i sretan sam zbog toga. Ono što je on napravio je najbolje u historiji Formule 1, to je nešto čemu težim i sretan sam što je on moj otac. Imao sam vremena i prilike da se poistovjetim s tim, imao sam mnogo ljudi koji su mi pomagali na ovom putu. Da nije bilo mog oca, vjerujem da ne bih bio osoba koja sam danas", izjavio je Mick.

On je imao 14 godina kada je njegov otac Michael doživio nesreću.