Gume nisu bile spremne
8

Horner priznao grešku u boksu i izvinio se Perezu

D. B.
Jedan od faktora koji su utjecali na konačan plasman vozača Red Bull Racinga Sergija Pereza na utrci u Nizozemskoj bila je greška napravljena u boksu.

Perez je ostao duže u boksu zbog čega je izgubio poziciju od Fernanda Alonsa (Aston Martin), a nakon utrke je šef tima Christian Horner priznao da je riječ o propustu tehničkog tima te se izvinio Meksikancu.

Tokom utrke su Checo i njegov timski kolega Max Verstappen bili pomalo zabrinuti zbog strategije, a na kraju je meksički vozač bio "žrtva" propusta.

"Izvinjavam se, gume nisu bile spremne na vrijeme zbog odluke u zadnji čas. Bilo je značajnog kašnjenja u pit laneu zbog haosa. Bez obzira na to, tvoje performanse su bile sjajne i konstantne". rekao je Horner.

Dodatni problem za Pereza bilo je proklizavanje u prvom zavoju gdje se orenuo izvan staze, a Alonso je to iskoristio i prošao na drugu poziciju. Checo je utrku u Zandvoortu završio na trećem mjestu, no zbog kazne od pet sekundi dobijene zbog prebrze vožnje u pit laneu pomjeren je na četvrto mjesto iza Pierrea Gaslyja (Alpine).

Vezani članci