Potvrđeno
0

Heidfeld mijenja Kubicu u bolidu Lotus Renault GP-a

Totalsport
Nick Heidfeld
Nick Heidfeld
Teško povrijeđenog Roberta Kubicu sljedeće će sezone u bolidu Lotus Renault GP-a mijenjati Nick Heidfeld, potvrdili su iz ekipe koja se takmiči u Formuli 1.

Nijemac (33) je jedan od najiskusnijih vozača u elitnom automobilističkom sportu. Kroz 11-godišnju karijeru startao je u 172 utrke, no nikada nije osjetio slast pobjede. Dvanaest se puta penjao na pobjednička postolja.

U sljedećoj sezoni, koja 13. marta započinje Velikom nagradom Bahreina, timski kolega će mu biti Rus Vitalij Petrov.

"Volio bih da se moj povratak u Formulu 1 dogodio pod drugačijim okolnostima, ali ponosan sam na ukazanu mi priliku. Testiranjima u Jerezu sam zadovoljan, dobro sam se uklopio u tim i iznimno motiviran dočekujem početak takmičenja", kazao je Heidfeld.

Testiranja u Formuli 1 nastavljaju se u petak na stazi Catalunya nedaleko od Barcelone. Za upravljačem Renaultovog R31 bolida Heidfeld će biti u subotu i ponedjeljak, a Petrov u petak i nedjelju.

Podsjetimo, Kubica, nominalno prvi vozač ekipe, sezonu će propustiti zbog teške prometne nesreće tokom Relija Ronda di Andora (6. ovog mjeseca). Nakon nje nesretni je Poljak podvrgnut već trima operacijama kojima mu doktori u bolnici Santa Corona u Pietra Ligureu tretiraju lomove ruke, noge i lakta.