Formula 1
32

Hamiltonu prva pobjeda u Maleziji, Mercedesu 1-2

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Britanski pilot Mercedesa Lewis Hamilton (29) pobjednik je druge utrke ovogodišnje sezone Formule 1 – Velike nagrade Malezije.

Hamilton je u jutrošnju utrku krenuo s prve startne pozicije i na prvom mjestu je ostao do kraja. Britanac je do 23. pobjede u karijeri, prve u Maleziji, stigao vrlo uvjerljivo, no što je još važnije za njega i Mercedes bez ikakvih problema. Podsjetimo, Hamilton je na prvoj utrci sezone u Australiji morao odustati nakon svega dva kruga zbog problema s motorom.

Tada je slavio njegov timski kolega Nico Rosberg, koji je nakon ove utrke ostao vodeći s obzirom da je završio na drugoj stepenici pobjedničkog postolja. Rosberg je u konačnici imao veliki zaostatak za britanskim kolegom, no zato se othrvao pritisku četverostrukog svjetskog prvaka iz Red Bulla, Sebastiana Vettela, koji je utrku završio na trećem mjestu.

Četvrto je mjesto, u sjajnom dvoboju četiri kruga prije kraja utrke, izborio Španac Fernando Alonso koji je u izravnom duelu pretekao Nijemca Nicu Hülkenberga.

Australac iz Red Bulla Daniel Ricciardo imao je velikih problema u današnjoj utrci, te je nekoliko krugova prije kraja morao odustati.

Sljedeća utrka na rasporedu je za sedam dana u Bahreinu.

VN Malezije, rezultati utrke:

  1. Lewis Hamilton (VB / Mercedes) 1h40:25
  2. Nico Rosberg (Njem / Mercedes) +17.3
  3. Sebastian Vettel (Njem / Red Bull) +24.5
  4. Fernando Alonso (Špa / Ferrari) +35.9
  5. Nico Hülkenberg (Njem / Force India) +47.1
  6. Jenson Button (VB / McLaren) +1:22.3
  7. Felipe Massa (Bra / Williams) +1:23.6
  8. Valtteri Bottas (Fin / Williams) +1:24.6
  9. Kevin Magnussen (Dan / McLaren) 1 krug
  10. Danill Kvjat (Rus / STR-Renault) 1 krug