Izletio sa staze
30

Hamilton smrskao bolid na stazi u Austriji, navijači udes dočekali s oduševljenjem

N. K.
Verstappenovi navijači proslavili Hamiltonovo ispadanje (Foto: Screenshot)
Verstappenovi navijači proslavili Hamiltonovo ispadanje (Foto: Screenshot)
Britanski vozač Lewis Hamilton ispadanjem na samom startu kvalifikacija za Veliku nagradu Austrije nastavio je s nizom dramatičnih sudara i izlijetanja sa staze u ovosezonskom prvenstvu Formule 1.

Hamiltonov bolid je izletio sa staze nakon što ga Britanac nije uspio iskontrolisati, a onda je prošao dio sa šljunkom i udario u zaštitni zid od guma.

Iako je bolid ostao smrskan u prednjem dijelu, publika pored staze je reagovala s oduševljenjem budući da je na tribinama u Austriji bila puna navijača Nizozemca Maxa Verstappena.

Jasno se moglo vidjeti kako navijači na tribinama oduševljeno gledaju Hamiltona dok bespomoćno ostaje u bolidu koji nije više bio u voznom stanju.

"Lewise, da li si dobro", pitali su putem radio veze Hamiltona, a on je odgovorio: "U redu je momci, izvinite što sam oštetio automobil."

I drugi Mercedesov vozač George Russell je također izgubio kontrolu nad vozilom nakon jedne krivine pa je zadnjim dijelom bolida udario u zaštitnu ogradu.

Inače, vozač Red Bulla Max Verstappen je trijumfovao u kvalifikacijama za Veliku nagradu Austrije i sutrašnju sprint utrku će krenuti s prve startne pozicije.