Mogli bi imati probleme
0

Hamilton: Red Bull je zastrašujuće brz, titula u Formuli 1 bi mi značila sve

K. H.
Lewis Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Lewis Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Vozač Mercedesa Lewis Hamilton kaže da su novi bolidi Red Bulla "zastrašujuće brzi", ali da vjeruje kako je njegov tim još uvijek najbolji u Formili 1 i da će u narednoj sezoni pokazati svoj kvalitet.

Tokom svjetske izložbe Expo 2020 u Dubaiju, ovaj 37-godišnji Britanac rekao je da su testni dani bili "teški" za Mercedes, a posebno je pohvalio konkurenciju.

"Red Bull trenutno izgleda zastrašujuće brzo, kao i Ferrari. Ipak, Mercedes je bez dileme najbolji tim u Formuli 1", rekao je Hamilton.

Posljednjih dana sve više stručnjaka za Formulu 1 sve glasnije govori kako bi Mercedes u ovoj sezoni mogao imati puno problema i da postoji mogućnost da uopšte ne budu konkurenti, no da će puno toga zavisiti o onome što će uraditi u narednih nekoliko dana.

"Još uvijek volim svoj posao. Nisam mislio da ću se u ovim godinama osjećati tako energično. I dalje ustajem ujutru i idem na trčanje, vježbam naporno i ulažem svoje vrijeme više nego kad sam bio mlađi", rekao je Hamilton i dodao:

"Osvajanje titule bi za mene značilo sve. Mislim da je nemoguće znati šta nosi budućnost, ali uraditi nešto što niko drugi nije bi bilo nevjerovatno za mene."

Kaže kako se nada da će Mercedes "pronaći više snage" u narednim danima te da će riješiti problem sa "skakutanjem".