Zna da neki ne razumiju
20

Hamilton prekinuo šutnju i prvi put progovorio o prelasku u Ferrari

H. H.
Lewis Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Lewis Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Prvi put otkako je najavio odlazak iz Mercedesa u Ferrari, Lewis Hamilton se obratio na društvenim mrežama i zahvalio se svojim navijačima i njemačkom timu na saradnji.

Sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 iznenadio je sve nakon što je potvrdio da od 2025. godine prelazi u Ferrari, poručivši da je ostvario svoj dječački san.

"Ovo je bilo ludih nekoliko dana ispunjenih čitavim spektrom emocija. Ali, kao što znate, poslije nevjerovatnih 11 godina u Mercedesovom timu vrijeme je da počnem novo poglavlje u životu i da se od 2025. pridužim Ferariju. Osjećam se sretno pošto sam sa Mercedesom uradio stvari o kojima sam samo mogao da maštam kao klinac, a da sada imam šansu da ispunim još jedan dječački san. Vožnju u Ferarijevom crvenom bolidu", napisao je Hamilton.

"On je veliki dio mog života otkako sam imao 13 godina, pa je ova odluka bila jedna od najtežih koje sam ikada morao da donesem. Nevjerovatno sam ponosan na ono što smo zajedno postigli, zahvalan na radu i posvećenosti svih sa kojima sam radio tokom godina i naravno Tottu Wolfu na njegovom prijateljstvu, usmjeravanju i liderstvu. Zajedno smo osvajali titule, obarali rekorde i postali najuspješniji partnerski tim u historiji Formule 1. Naravno, ne mogu da zaboravim ni Nikija Laudu, koji je bio velika podrška i još uvijek mi fali svakog dana", dodao je Hamilton.

Zahvalio se i svima ostalima u Mercedesu, naveo da je vrijeme da počne sa novim izazovom i kazao da je vrijeme za "skok u nepoznato" sa Ferrarijem, baš kao što je to bio i sa dosadašnjim timom.

"Znam da neki ljudi ne razumiju ovo u ovom trenutku, ali je ovo bio pravi potez kad sam dolazio u Mercedes i imam osjećaj da je pravi potez i sada. Uzbuđen sam zbog nove prilike i onoga što možemo da uradimo zajedno. Za sada još uvijek ne mislim o 2025. jer je moj fokus na dolazećoj sezoni sa Mercedesom i imam više motiva nego ikada, u boljoj sam fizičkoj formi i fokusiraniji sam da pomognem timu da pobijedi još jednom. Zato sam sto posto posvećen poslu koji moram da završim i riješen da na najbolji način završim partnerstvo sa ovim timom", rekao je Hamilton.

Ferrari nije bio svjetski prvak od 2007. godine i uspjeha Kimija Räikkönena, a u poretku konstruktora nisu slavili od 2008. godine, te se nadaju boljim danima sa Hamiltnom u bolidu.