Velika nagrada Singapura
2

Hamilton poručio: Nikad neću odustati

Totalsport
Lewis Hamilton (Foto: Arhiv/AFP)
Lewis Hamilton (Foto: Arhiv/AFP)
Lewis Hamilton startao je prvi na 14. ovosezonskoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1, Velikoj nagradi Singapura, i držao je čelnu poziciju do 23. kruga, kada je zbog kvara na bolidu morao odustati.

Kasnije se pokazalo da je razlog njegovog odustajanja bilo otkazivanje mjenjača, čime je dodatno zaostao u ukupnom poretku vozača za vodećim Fernandom Alonsom. Sada za španskim vozačem Ferrarija zaostaje 15 bodova više, tačnije 52 boda, a ukupno je do kraja ostalo još šest utrka, tačnije maksimalnih je 150 bodova još u igri.

"Bio sam jako razočaran kada sam izašao iz bolida, ali to je utrkivanje. Imali smo brzinu ovog vikenda, bila je prilično laka pozicija u kojoj smo bili i mislim da bismo imali dobar rezultat. Međutim, ostalo je još utrka do kraja", rekao je Hamilton.

"Zaista si nismo mogli ovo priuštiti danas, ali što je, tu je. Dobra je stvar što imamo brzinu i moramo pokušati pobijediti u sljedećih nekoliko utrka. Nikad neću odustati", dodao je svjetski prvak iz 2008. godine.

Hamiltonove probleme s bolidom na vrhu iskoristio je sjajno dvostruki uzastopni svjetski prvak Sebastian Vettel, koji je drugu godinu uzastopce slavio u Singapuru i probio se na drugo mjesto poretka vozača s 29 bodova zaostatka za vodećim Alonsom.

"Mislim da je ovo nevjerovatna sezona za sve nas. Ulazimo u svaki novi vikend ne znajući što će se dogoditi. Sve se može dogoditi u utrci i stoga je jako zabavno za nas, kao i za ljude koji gledaju utrke. Bolid se čini vrlo kompetitivan i sada moramo iskoristiti momentum i nastaviti pritiskati sljedećih nekoliko utrka kako bismo osigurali da završimo ispred ostalih. Očito smo profitirali Lewisovim odustajanjem, a iskreno, mislim da je ovo bila jedna od najtežih utrka godine", komentirao je Vettel.